martes, 16 de febrero de 2010

RESPECTA EL TEU VJ!

*~*~*RESPETA AL TEU VJ*~*~*


VJ - També conegut com visualista, projeccionista, artista de mescla de vídeos en directe... NO és un videografista, ni un cineasta, som artistes que mesclem les nostres creacions EN DIRECTE per tot tipus de música, amb els nostres dits en el nostre equip, i els nostres ulls sobre la multitud, projeccions i pantalles... la nostra actuació es desplega a mida que els esdeveniments es despleguen...

Així que si vols treballar amb un VJ: Curadors, promotors, musics, col·laboradors artístics, productors, ments curioses... aquí hi ha algunes coses senzilles a tenir en compte per mantenir content a aquest VJ especial... S'ha de tenir en compte:


CREDIT PAGAMENT I TECNOLOGÍA

DONAR CRÈDIT CRÈDIT CRÈDIT

Els Vjs són artistes, igual que un DJ, un grup, un cantant, un ballarí, etc. Ells fan que l'espectacle es fagi. DONEU DINERS!


Abans de l'esdeveniment:

* Inclou al VJ en totes les llistes d'e-mail, flyers, pàgines web, RSS, etc... com faries amb qualsevol altre artista en el teu esdeveniment. No escatimis en diners – Els Vjs fan funcionar el teu esdeveniment, fan molta feina de preparació prèvia i necessiten aquest suport.

* Contracta el teu VJ abans de fer la publicitat. Si és massa tard, una segona ràfega d'e-mails, etc... amb el teu VJ és d'ajuda.

* No saps on posar el VJ en un flyer? Posa'l amb els teus Djs, o on posaries un altre DJ.

* Pregunta-li al VJ com prefereix ser nombrat. Depenent de l'actuació alguns Vjs prefereixen no ser nombrats com a VJ.

* Si ets un grup, assegura't de fer saber a tot el món que tens un VJ al teu costat!! Considera'l un membre més del grup.

* Notifica i fes publicitat de la presencia del VJ en l'esdeveniment perquè puguin fotografiar-lo i cobrir-lo de forma adequada.

* Això ni tan sols hauria d'estar aquí, però presenta els artistes en ells!!! Fes-los saber que estan treballant conjuntament per fer que la nit / l'espectacle es dugui a terme. A vegades els artistes ni tan sols saben que estan treballant amb visuals en directe. Quan més sàpiguen tots millor, i això pot conduir a col·laboracions increïbles.

* Demana biografies, mostres, imatges, pàgines web, etc... si reculls informació de l'artista/espectacle


Durant l'esdeveniment:

* Mostra-li una mica d'amor!! Dóna-li al VJ l'oportunitat d'actuar sobre l'escenari. Això ajudarà al públic a donar-se compte de que no estan mirant una obra visual pre-gravada.

* No tinguis vergonya d'anunciar a crits al VJ!! Tracta al VJ com faries amb el DJ. El VJ normalment mesclarà vídeo en directe tota la nit.

* Proporciona-li begudes, invitacions, etc...

* Si és necessari, proporciona backstage/acreditació, etc... per un complet accés del teu VJ, no voldràs que es quedi bloquejat per qüestions de seguretat a mig espectacle!
* MOSTRA-LI UNA MICA D'AMOR!!

* Si hi ha premsa, assegura't de que es conscient de que el teu VJ és part del teu espectacle, no és personal tècnic amb el que normalment és confós. Això permet al seu treball i al teu esdeveniment, aconseguir una cobertura especial.


Després de l'esdeveniment:

* Paga al VJ el dia de l'esdeveniment, si no ho fas per avançat.

* Inclou / menciona el VJ en la documentació de l'esdeveniment, per exemple, a la teva pàgina web. No l'oblidis, un VJ en un esdeveniment és una cosa per commemorar, tu ho saps perquè li vas demanar que fes la sessió. Difon el fet, tu saps que aquests visuals es veien genial.



PAGAMENT

* Sigues clar i directe amb la teva col·laboració. Si és una sessió amb pagament o sense, assegura't de que tothom ho sap. No et sorprenguis si el teu VJ et demana que siguis directe, inclús si és un amic.

* Sigues clar sobre quan temps estàs demanant al VJ que actuï, si és una sessió per un grup, per tots els grups, per una festa complerta, per un espectacle enter o entre actuacions, etc... assegura't que els dos n'esteu assabentats! Això farà més fàcil esbrinar el pagament.

* Depenent de l'esdeveniment, un pagament adequat per un VJ està entre els 200€ i els 5000€ per sessió. Per suposat, això depèn del tipus de treball que li demanis al VJ. Fes un cop d'ull al primer apunt de les especificacions tècniques. Prepara't per discutir.

* Per pressupostos baixos o nuls, tracta al VJ com qualsevol altre artista, “quatre duros”, un parell de copes/consumicions, invitacions, transport, etc... són maneres de tenir content al teu VJ. Això s'aplica amb freqüència als grups que tenen un VJ, tracta'ls com un més del grup!!!!!

* Una altra vegada: DONA-LI UNA MICA D'AMOR!


¡ESPECIFICACIONS TÈCNIQUES!

* Hi ha diferències molt grans (enormes) entre una sessió “plug-and-play” (arribar i punxar), una instal·lació complerta de vídeo i una sessió de contingut específic.

* Plug-and-play es un quan el VJ endolla el seu equip a un sistema de vídeo existent, normalment sol passar en els clubs o discoteques.

* Instal·lació de vídeo complerta requereix que el VJ instal·li projectors, pantalles, telons, inflables, etc... i llavors preparar el seu equip per punxar. Aquest sol ser el cas d'esdeveniments al aire lliure, concerts, etc...

* Sessió de contingut específic requereix al teu VJ fer visuals especials per el teu espectacle. Aquest sol ser el cas de casaments, esdeveniments corporatius, etc...

Molts solen ser combinacions d'aquests tres tipus mencionats. Assegura't d'aclarir aquestes diferències amb el teu VJ per avançat i ser clar en quant al que demanes. Ells seran capaços de donar-te la correcte cronologia i preu del que els hi estàs demanant.

* De nou, tant si és plug-and-play, o necessita instal·lació o lloguer d'equips, etc... parla-ho amb el teu VJ de manera avançada. Pensa-ho d'aquesta manera, no faries que un grup vingués a tocar abans de fer-l'hi saber que no hi ha equip de so...

* Discuteix qui proporcionarà i instal·larà pantalles, cables, projectors, teles, etc... No et preocupis per tots els detalls tècnics, el VJ et guiarà. Parla-li de l'abast de la teva idea si hi ha assumptes que necessites ser parlats abans de la data de l'esdeveniment.

* La il·luminació influirà a les projeccions.

* Fes que el teu tècnic de llum i el VJ elaborin un disseny ambiental que permeti que els seus treballs s'ajudin mútuament.

* Tingues en compte que la presència de fum, llums sobre la pantalla, equipament bloquejant la vista, llum del dia, etc... pot destruir l'actuació del VJ i això s'hauria de parlar per avançat.

* Si és necessari, gestiona una visita conjunta al lloc per discutir totes les necessitats tècniques abans de l'esdeveniment. Seria de gran ajuda invitar també al tècnic de llums i al tècnic/enginyer en aquesta visita.




ALTRES APUNTS:

* Els Vjs necessiten un lloc segur per els seus equips, tingues en compte que ells probablement necessitaran una taula/superfície ferme des de la que puguin veure almenys una de les seves pantalles.

* Els Vjs necessiten corrent, un endoll, un generador si és a l'aire lliure.


L'assumpte és, parla amb el VJ i els visuals vindran darrere.


UN APUNT ESPECIAL PER VJS

Vjs: Fes les coses conjuntament. El respecte és un carrer de dos direccions. Només espera'l si tu pots preparar degudament actuacions de qualitat. Coneix els teus col·laboradors i el seu treball, coneix el local, prova el teu equip amb anticipació. Pregunta, investiga, dona la cara si la cagues. Per sobre de tot, estima el teu ofici: crea visuals increïbles i el respecte vindrà sol.


Gràcies per recolzar l'art dels VJs


Web amb l'original: http://www.respectyourvj.net

No hay comentarios:

Publicar un comentario